Raportul de performanță Google News a fost adăugat în Consola de căutare Google

Google Search Console  permite acum să generați noi rapoarte de  performanța al site-ului dvs. de știri în Știri Google și în aplicația Știri Google.

Google a lansat un nou raport dedicat pentru performanță în Google Search Console pentru editorii Google News. Acest raport se va afișa în bara laterală stângă sub secțiunea „Performanță” pentru orice site care apare în Știri Google.

Ce este raportul de performanță Google News. Acest raport vă arată clicuri, afișări și rate de clic pentru performanța dvs. pe Știri Google de la news.google.com și din aplicația Știri Google de pe Android și iOS.

Google a spus că ajută editorii de știri să răspundă la întrebări precum:

  • De câte ori au apărut articolele mele utilizatorilor în Știri Google?
  • Ce articole au avut rezultate bune în Știri Google?
  • Cum variază comportamentul utilizatorilor în funcție de țară?

Puteți segmenta traficul după pagină, țară, dispozitiv și date și puteți filtra rapoartele după intervalul de date și alte valori.

Ce nu este acest raport. Aceasta nu include fila „Știri” din Căutarea Google, care este acoperită în raportul de performanță pentru căutare, filtrat la tipul de căutare a știrilor – un raport lansat de Google în iulie 2020 în Search Console.

Există un nou document de ajutor în acest raport, unde puteți afla mai multe.

Cum arată. Iată o captură de ecran a raportului:

De ce ne pasă. Acestea sunt date valoroase despre performanța site-ului unui editor în Știri Google propriu-zise. Acesta este numărul de clicuri și afișări pe care un site de știri și articolele sale de știri îl accesează pe Știri Google de la news.google.com și din aplicația Știri Google de pe Android și iOS.

Acest lucru vă poate ajuta să vă măriți celelalte date analitice în jurul traficului Google News.

Vă rugăm să rețineți, dacă nu vedeți încă acest raport, nu intrați în panică – probabil că se lansează încet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *